Energetische Therapie

De achtergrond

Het werk als energetisch therapeut is gebaseerd op intuïtie en een groot bewustzijnsniveau. Het verschil met de cognitieve en lichaamsgerichte psychologie is dat deze energetische aanpak regelmatig met weinig woorden plaatsvindt en dat de behandeling op een andere laag plaatsvindt,  waardoor de heling niet alleen fysiek plaatsvindt, maar ook op mentale, emotionele en energetische lagen. 

De behandeling

Ik werk hierbij met de energie van het menselijk veld (de aura en chakra’s) in plaats van met de mentale laag. Dat zorgt ervoor dat de fysieke en emotionele blokkades heel zacht benaderd worden en op diepe menselijke lagen heling ondervinden. Vaak kennen cliënten Reiki als behandeling en dit heeft een soortgelijke achtergrond, maar gaat psychologisch meer de diepte in.

Het effect

Na een behandeling voel je meer ruimte in je systeem en is er sprake van verzachting in je lichaam. Er zijn geen nieuwe mentale inzichten opgedaan; je fysieke lichaam 'weet' het al.

De cliënt

Deze aanpak werkt bij cliënten die nieuwsgierige interesse hebben in de energetische en spirituele kanten van het leven. Openstaan voor een nieuwe ervaring en een niet-wetenschappelijke aanpak is cruciaal om de therapie te laten slagen.

Energetische behandelingen
De energetische behandeling kan gezien worden als een vorm van ondersteuning van je energetisch lichaam door het voelen van energetische blokkades in chakra’s en het zelfgenezend vermogen van het lichaam aan te spreken. Ik ‘genees’ niet, maar help je slechts om zelf door geblokkeerde emoties te komen, meer rust in een overprikkeld en hyperalert lichaam te ervaren en om opnieuw te leren om in intuïtief contact met jezelf te komen. Deze behandeling omvat weinig woorden; er wordt vanaf een behandeltafel voornamelijk gewerkt met zachte en liefdevolle aanraking van de energetische punten in het lichaam.

Spiritueel energetische behandelingen
Als spiritueel therapeut kan ik je met behulp van een intuïtieve aanpak en diepe energetische behandelingen op een andere (ziels)laag ontmoeten. Hier gebruik ik intuïtieve vaardigheden als reading, auraspray’s, orakelkaarten, de energetische codes en lichttaal als tools om jou op deze laag te ondersteunen in je eigen proces. Om een behandeling aan te vragen is het niet nodig om zelf spiritueel ontwikkeld te zijn of om alle kennis te hebben over chakra’s, energetische lichamen of multidimensionaliteit. Je moet echter wel openstaan voor de uitgangspunten van de energetische insteek.

Gun jezelf de ruimte en tijd om in het niet-weten te verblijven. Vertrouw erop dat een antwoord zich aandient.

Irene Verweij - Nederlandse psychosociaal therapeut, auteur en trainer
Ik zoek hulp