Energetische therapie


Wat is het?

Het werk als energetisch therapeut is gebaseerd op intuïtie en een groot bewustzijnsniveau. Het verschil met de cognitieve psychologie en lichaamsgerichte therapie is dat deze energetische aanpak regelmatig met weinig woorden plaatsvindt en dat de behandeling op een andere laag plaatsvindt. Ik werk met de energie van het menselijk veld (zoals de aura en chakra’s) in plaats van met de mentale laag. Dat zorgt ervoor dat de fysieke en emotionele blokkades heel zacht benaderd worden en op diepe menselijke lagen heling ondervinden. Vaak kennen cliënten Reiki als behandeling en dit heeft een soortgelijke achtergrond. De energetische therapie als psychotherapie werkt echter vanuit een complexere achtergrond, waardoor de heling niet alleen fysiek plaatsvindt, maar ook op mentale, emotionele en energetische lagen. Ik pas de volgende twee werkvormen graag toe: 

1. Energetische behandelingen

De energetische behandeling kan gezien worden als een vorm van ondersteuning van je energetisch lichaam door het voelen van energetische blokkades in chakra’s en het zelfgenezend vermogen van het lichaam aan te spreken. Ik ‘genees’ niet, maar help je slechts om zelf door geblokkeerde emoties te komen, meer rust in een overprikkeld en hyperalert lichaam te ervaren en om opnieuw te leren om in intuïtief contact met jezelf te komen. Deze behandeling omvat weinig woorden; er wordt vanaf een behandeltafel voornamelijk gewerkt met zachte en liefdevolle aanraking van de energetische punten in het lichaam.

2. Spiritueel energetische benadering 

Als spiritueel therapeut kan ik je met behulp van een intuïtieve aanpak en diepe energetische behandelingen op een andere (ziels)laag ontmoeten. Hier gebruik ik intuïtieve vaardigheden als reading, auraspray’s, orakelkaarten, de energetische codes en lichttaal als tools om jou op deze laag te ondersteunen in je eigen proces. Om een behandeling aan te vragen is het niet nodig om zelf spiritueel ontwikkeld te zijn of om alle kennis te hebben over chakra’s, energetische lichamen of multidimensionaliteit. Je moet echter wel openstaan voor de uitgangspunten van de energetische insteek.


Bij welke problematiek?

Energetische behandeling is bij uitstek in te zetten bij stress, burn out, angst, paniek, hyperalertheid, hoogsensitiviteit en de daarbij horende overprikkeling.

Spiritueel energetische behandelingen zijn daarnaast ook in te zetten bij depressie (zonder suïcidaliteit), licht traumatische ervaringen, jeugdtrauma’s en algemeen eenmalig trauma, problemen in familiesystemen, hechtingsproblemen (verlatings- of bindingsangst), een negatief zelfbeeld of sociale uitdagingen.


Meer informatie

Wanneer je meer informatie zoekt over praktische zaken dan verwijs ik je naar de betreffende pagina. Middels het contactformulier kan je een behandeling aanvragen of een vraag stellen.