Yvonne


Ik ben als psycholoog binnen de klinische psychologie afgestudeerd en combineer mijn vervolgopleidingen tot Reiki Master en de 5-jarige HBO-opleiding tot lichaamsgericht en energetisch therapeut tot één holistische zienswijze. Ik werk sinds 2011 binnen het psychologisch veld en doe dat met heel veel liefde.

Al sinds mijn jonge jaren ben ik geïnteresseerd in de persoonlijke ontwikkeling van de mens en van gedrag tussen mensen. Daarnaast heb ik me altijd afgevraagd hoe het leven in elkaar zit (bijvoorbeeld wat de zin van het leven is en wat de ziel precies is) en nam ik dingen waar die ik niet kon verklaren. Ik voelde stemmingen en energieën, had intuïtieve ingevingen en voorspellende dromen, waarbij ik later begreep dat het helderweten, helderzien, helderhoren en heldervoelen was. Verder heb ik tijdens mijn studie biomedische wetenschappen veel geleerd over de wetenschappelijke aspecten van het lichaam en het leven, maar leerde ik ook de beperkingen van ons ‘weten en verklaren’. 

Om psychologische zorg te bieden, maak ik daarom gebruik van de (wetenschappelijke) kennis over het fysieke lichaam, het energetisch lichaam (aura en chakra’s), reguliere én spirituele psychologie, de natuurkundige kwantumtheorie en spirituele denkwijzen. Door enerzijds nuchter te blijven en met beide benen op de grond mezelf kritisch te bevragen en anderzijds onbevooroordeeld te vertrouwen op mijn lijntje met mijn intuïtie en spiritualiteit, ben ik in staat om een brug te slaan tussen twee werelden: die vanuit het hoofd en die vanuit het hart. Concreet maak ik in mijn behandelingen gebruik van mijn theoretische kennis over de volgende onderdelen van de holistische psychologie:Klinische psychologie

Neuropsychologie

Kwantumtheorie

Chakrapsychologie

Het compleet energetisch lichaam

Het specifieke auraveld

Systeemtheorie van de karakterstructuren

De polyvagaal theorie 

Voor degene die (voorzichtig) geïnteresseerd is in de energetische of spirituele kant van de psychologie: in mijn ogen is het binnen intuïtief werken van belang om altijd de dualiteiten met elkaar te verbinden. Dus goed én slecht, hoger zelf én lager zelf, hemel én aarde en dus ook spiritualiteit én wetenschap. Om die reden verdiep ik me graag in de nieuwste inzichten vanuit zowel spirituele en energetische (alternatieve) boeken als in boeken over het heelal, de kwantumtheorie of neurowetenschap. Je zal verbaasd staan hoeveel connecties er reeds zijn gemaakt en hoe ‘aards’ energetisch werk eigenlijk is. Laat alle werelden en zienswijzen samenkomen tot één wonderlijk geheel!

Symboliek

Op de foto boven aan de pagina vind je een prachtig wit veertje wat op allerlei momenten in mijn leven uit de lucht komt vallen. Veertjes hebben dan ook een bijzondere lading voor mij.

Het veertje staat voor het vrije gevoel waar mensen zo naar verlangen; het verdwalen op onze mooie aarde en genieten van alles wat er dat moment op je pad komt. 
Meer spiritueel gezien staat het veertje voor het contact met of een boodschap van ‘daarboven’ (geef hier de naam aan die bij jouw visie past: een beschermengel, een overledene, God, Allah, Budha, het All, de Bron, enz).